Насловна IQoption Вести и совети Трговија cryptocurrency на IQOption - Bitcoin, Ethereum, цртичка ...

Трговија cryptocurrency на IQOption - Bitcoin, Ethereum, цртичка ...

Што е cryptocurrency и она што е нејзината иднина - Bitcoin, Bitcoin Кеш, Ethereum, цртичка? Може да бидете пари од тргување cryptocurrency?

40181
Сподели
Трговија Cryptocurrencies на IQ Опција

Јас се обидувам да одговорите на неколку општи прашања во врска со cryptocurrencies како Bitcoins , Ethereum , Litecoin , цртичка, Бран, IOTA :

Што е cryptocurrency? Како за нејзината иднина и зошто тоа е толку популарна?

Со оглед на претстојната ерата на cryptocurrencies и нивната зголемување на популарноста, ние би сакале да ги споделиме нашите мисли за иднината на оваа индустрија и да се воведе на располагање на платформата IQ Опција cryptocurrencies.

Cryptocurrency ќе биде новиот норма по 2017 година?

Тоа може да биде премногу рано да се суди. Но, постои едно нешто што се знае за сигурно: cryptocurrencies сега се случува да биде врз главите на експерти и обичните луѓе за долги дестинации.

Постојат голем број на причини зошто cryptocurrencies се толку популарен:

 • Тие се безбедни, анонимни, и целосно децентрализирани.
 • За разлика од конвенционалните валути, тие не се контролирани или регулирани од страна на некој посебен орган, како и нивните проток е целосно утврдени со побарувачката на пазарот.
 • Тие се речиси невозможно да се фалсификува, благодарение на исклучително комплексен систем за шифрирање на секоја трансакција која, исто така, обезбедува целосна анонимност и безбедност за секој корисник.

Каде да тргуваат Bitcoins, Ethereum, Litecoin, цртичка?

Ти најде совршено место. IQoption платформа се препорачува платформа за трговијата cryptocurrencies.

IQ Cryptocurrencies

Трговија Bitcoins, Ethereum, Litecoin на IQ ОпцијаТрговија на cryptocurrencies IQ OPTION

 • Најдобри стока на 2017 година
 • Bitcoins, Ethereum, Litecoin
 • Минимална инвестиција - $ 1
 • Еден клик трансакции

 

безбеден и легален е тоа да тргуваат cryptocurrencies како Bitcoins, Ethereum, Litecoin, цртичка?

Јас не сум вложи па јас ќе ви укаже на следниве статија која објаснува како ако cryptocurrency Bitcoin е легално по земја или територија. Тоа значително се разликува по земји:

Законитоста на Bitcoin по земја или територија

Може да бидете пари од тргување cryptocurrency?

Како и со секоја инвестиција има потенцијал за губење на сите вложениот капитал. На ризик се вклучени во cryptocurrencies тргување е многу висока во крипто валута е многу испарливи. Бидете многу внимателни и да знаат што правите пред тргување cryptocurrencies .

Дали cryptocurrenicies како Bitcoins, Ethereum, Litecoin, цртичка измама или незаконски?

Ако cryptocurrencies како Ethereum, Bitcoin, Litecoin или цртичка се измама јас ќе се провери таа врска. Можете да дознаете на другите луѓе мислења за cryptocurrencies тука:  http://www.debate.org/opinions/is-bitcoin-a-scam

Cryptocurrencies - Bitcoin, цртичка, Ethereum

Сега ајде да се направи еден одблизу на Ethereum, цртичка, Bitcoin и Bitcoin Пари cryptocurrencies:

ETHEREUM Cryptocurrency:

Ethereum cryptocurrency
Ethereum  е blockchain-базирана платформа за креирање на децентрализирано онлајн услуги, користење на паметни контакти. Таа се спроведува како еден децентрализиран виртуелна машина. Развиена од страна на 19-годишниот  Vitalik Buterin , ова cryptocurrency собрани 18 милиони долари во својата МЦК (почетна придонес монета) во август 2013 година и беше лансиран во јули 2015 година.

За разлика од другите крипто-валути, неговите творци не се ограничи улогата на Етер на плаќања, но таа понуда, на пример, како средство за размена на ресурси или регистрација или пренос на средствата користење на паметни договори. Особено, своите програмери да се јави на Етер на " криптографија гориво " за паметни договори.

технологија Ethereum го прави возможно да се регистрирате било трансакции со сите средства со користење на дистрибуирани бази на податоци blockchain-тип на договори, без прибегнување кон традиционалните правни процедури. Оваа можност обезбедува конкуренција за постојните систем за регистрација на трансакцијата. Според магазинот Економист, технологијата на паметни договори означува нова ера во финансиски технологии.

Во 2017 година, што претставува зголемување од 4000%, Etherium стана втор по големина по cryptocurrency Bitcoin.

DASH Cryptocurrency:

цртичка Cryptocurrency

Цртичка , именувана " дигиталната готовина ", е отворен, децентрализиран систем на плаќање што го користи механизам наречен Darksend да анонимизираме трансакции.

Оваа валута беше преименувана два пати, од Darkcoin во 2015 година и Xcoin во 2014 година Тој нуди сите карактеристики на Bitcoin, како и размена на инстант и целосно анонимни трансакции преку т.н. Masternodes. Masternodes меша трансакција податоци да се избришат сите негови песни, а потоа се добие провизија за трансакцијата.

Главните разлики помеѓу цртичка и Bitcoin се:

 • Трансакции во цртичка се анонимизирани;
 • Трката не го користи, но повеќе криптографски алгоритми во комбинација;
 • Рударство цртичка троши помалку енергија;
 • Одлуките за понатамошен развој на системот не се направени од страна на индивидуални програмери, но од страна на сите членови на мрежата на цртичка преку Децентрализирано управување;

Вредноста на овој cryptocurrency надмина марка на $ 1 мај, 2017 година.

Bitcoin и Bitcoin ПАРИЧНИ Cryptocurrency:

cryptocurrency Bitcoin

Bitcoin е дигитална валута во единствениот систем на плаќање на истото име, каде што не постои контролно тело и сите учесници се еднакви. Bitcoins може да се користат да се направи купувања и трансфери ако примателот се согласува да добива Bitcoin и е во состојба да го стори тоа. Основната идеја на Bitcoin е целосна децентрализација: не постои централна банка, владата, или било кој друг административен субјект кои можат да влијаат или контрола на Bitcoin.

Како за профитабилност Bitcoin, тоа е легендарна. Може да се види зошто: а Bitcoin е во вредност од $ 0,003 во самиот почеток, тоа е сега тргување околу $ 4300.
Непотребно е да се каже, на рентабилност е запрепастувачки.

ШТО Е Bitcoin Достапност?

Bitcoin Кеш  е новата валута кои се појавија како резултат на Bitcoin тешко вилушка на 1 август 2017 година е повеќе скалабилни повтори блок синџир на оригиналниот Bitcoin со посебни блокови кои се зголеми на 8 мегабајти.

Како "вилушка" работи е дека наместо создавање на нов блок синџирот на почнувајќи од нула, вилушка едноставно создава дупликат на синџирот на блок со иста историја.
Во реалноста, тоа значи дека сите сопственици на Bitcoin пред вилушка сега се сопственици на иста количина на Bitcoin Пари, бидејќи и двете валути имав истиот блок синџир до сепарација.

Во својата концепција, валутата е во вредност од околу $ 700, но во наредните денови Bitcoin Пари стабилизира во опсег од $ 250 $ 300.

Но, бидејќи тоа време, новородените Крипто-валута веќе освои назад своите позиции и речиси се врати на почетна индикатори на околу 680 долари за еден Bitcoin Кеш.

Колку повеќе информации во врска со  Бран, ИОТА, и Litecoin cryptocurrencies наскоро ќе бидат додадени.

Try free demo account now.